Untitled-1 copy_compressed

Prekrivanje i prepravljanje starih tetovaža jedan je od glavnih aspekata umjetnosti tetoviranja, obuhvaćajući gotovo sve stilove i žanrove te vještine. Potpuno ispitivanje ove vrste tetoviranja zaslužuje vlastiti poduži članak stoga ćemo se mi ovdje dotaknuti samo osnova, ali smo mu ipak posvetili kratki uvod kao tipu tetovaže zbog njegove učestalosti.
Kako ste i vjerovatno sami pogodili, prekrivanja i prepravljanja sa sobom nose specifične izazove i smjernice koji se javljaju kod pokušaja prekrivanja ili poboljšavanja već postojećeg pigmenta nasuprot stavljanja pigmenta u čistu kožu po prvi put.

 

Cover up Tattoo točka

Cover up (primjer 1.)

 

Upravo zbog tih izazova iznimno je važno naći tattoo majstora koji je vješt i educiran za prekrivanje starog pigmenta novim, kako krajnji rezultat ne bi bila tamna, mutna i nejasna mrlja na vašoj koži jer su se dva sloja kože neprimjereno stopila. Vi i vaš odabrani tattoo majstor morate znati da novi pigment neće iskorijeniti stari neželjeni pigment. , već će se pomiješati unutar kožnih stanica dok zacjeljuje.Stoga stara tetovaža često ostaje vidljiva ispod nove ovisno o tome koliko je taman ili svijetao svako sloj tetoviranja. Često se događa da se tattoo majstor i/ili klijent toga boje i krivo pretpostavljaju da nova tetovaža mora biti mnogo tamnija. Upućen i vješt tattoo majstor moći će izbjeći oba scenarija koristeći razne trikove  kako bi vješto prerušio staru tetovažu. Te tehnike i trikovi variraju ovisno o zadanom projektu, ali svi zahtjevaju sposobnost stručnog razmatranja riješenja kako bi se dani problem prekrio ili prepravio.
Stoga sve to imajte na umu kada budete tražili tattoo majstora za prekrivanje ili prepravljanje. Budite spremni imati potpuno povjerenje u odabranog majstora i dajte mu umjetničku slobodu kako bi iskoristili svoje cjelokupno znanje i talent, jer ovaj tip obično zahtjeva oboje!

Cover up (primjer 2) Tattoo točka

Cover up (primjer 2)

999